døre

Udskift dine døre og få mere lys

Udskift dine døre og få mere lys

Har du en bolig som virker lige mørk nok, har du flere muligheder. Den første er selvfølgelig at gå udenfor og se om du har store træer og buske der skygger. Er det tilfældet kan du med fordel få dem skåret ned eller fjernet. Det vil alt andet give mere lys ind. Er det ikke tilfældet eller er det ikke nok, kan du overveje at få udskiftet dine døre og måske også dine vinduer. 

Du kan også overveje om du skal få dine døre og vinduer gjort større og dermed få mere lys ind. Du kan se eksempler hos klarvinduer.no.

døre

Lav et vindue om til døre

Skal du have nye vinduer og døre, kan du få råd og vejledning af din tømrer, om det giver god mening at få skåret din terrasse dør ud, så du i stedet får et par dobbeltdøre. Det kan relativt nemt gøres med et diamantbor. Det vil gøre det nemmere at komme ud på terrassen og det vil også give mere lys og du kan sidde om vinteren og nyde haven gennem dørene.

Du har også mulighed for at udskifte et af dine vinduer med en dør. Dermed får du en ekstra dør ud og muligheden for at få mere lys ind. Det er en god ide at få råd og vejledning af din tømrer inden. Han vil kunne vurdere om dine kan klare at der bliver skåret i dem. 

Når du får indsat nye døre, er det en god at overveje hvilken veje dørene skal vende. Danske døre vender som udgangspunkt ind af, men ved af vende dine yderdøre ud af vil du få mere plads indendørs. Hvilke kan være rart i en lille entre eller stue. Det er vigtigt at du husker at undersøge om dørene ikke rammer ind i taget og tagrenden.