freelance tekstforfatter

Som freelance tekstforfatter kan du også arbejde om natten

Som freelance tekstforfatter kan du også arbejde om natten

En freelance tekstforfatter kan også, hvis det bliver nødvendigt, eller man selv ønsker det, arbejde om natten.

Generelt kan man ofte som skribent af den type arbejde, når det passer en bedst, og hvis det er efter midnat, så gør man bare det.

Dog skal man huske på to vigtige ting i den forbindelse:

1) Du får ikke tillæg for at arbejde om natten, medmindre du har en aftale om dette.

2) Det er ikke sundt for helbredet at arbejde om natten.

Der er skam nogle brancher, hvor man er nødt til at køre i treholdsskifte, eller hvor man skal holde vagt om natten, eller der generelt bare skal være bemanding på hele tiden, så man ikke kan undgå natarbejde.

Men generelt bliver den slags ikke anbefalet, da det kan ødelægge ikke bare ens døgnrytme, men også ens helbred i det lange løb.

Forsøg ikke at arbejde om natten som freelance tekstforfatter

Men som tekstforfatter er du måske kommet bagud med en opgave, fordi der har været problemer med IT-delen hos kunden, udbyderen eller en selv, eller der bare er sket noget, som har sendt en bagud med det arbejde, man skal nå at være færdig med.

Hvis man gerne vil fremstå i et positivt lys for kunden, så skal man jo helst ramme den deadline, og medmindre man bliver akut syg, eller der er noget andet alvorligt sket for en selv eller de nærmeste, så er det ikke kunden problem, at du er kommet bagud med en opgave.

Men at sætte sig for at man helst vil arbejde om natten, er ikke en sund indstilling at have.

Man kommer ud af trit med resten af verden, og man kan ikke nå at opleve de samme ting som ellers, da man nok skal sove igennem i dagtimerne.

Hold dig til at arbejde i dagtimerne, hvis det kan lade sig gøre.