serum

Vi mennesker brygger altid på det næste serum

Vi mennesker brygger altid på det næste serum

Hvis du nogensinde har set en science fiction-film, så vil nogle af omdrejningspunkterne ofte være, at der er sket noget farligt med menneskeheden, så man leder efter en kur; eller også er man blevet injiceret med noget gift, hvor man skal have noget modgift mod dette – inden en vis tid er gået.

Den slags kan man betragte som et serum.

I den virkelige verden er det sjældent lige så alvorligt, som at døden følger os i hælene, men bakterier, kroppen hos mennesker med videre tilpasser sig og forandrer sig hele tiden, hvorfor vi ikke kan vide, hvad vi skal gardere os mod i morgen.

Nogle gange skal der et serum til, som man ikke var klar over, at man havde brug for; eller også er man midt i en forskning, der peger på en udvikling, hvor man snart skal have et serum parat.

Det handler om at være klar, før man selv aner, at man skal være det.

Et serum kan kurere meget

Der findes også serum i mindre format, der måske ikke ligefrem skal være til at forandre verden, som du kan finde hos Sephora blandt andet.

Men ellers forestiller de fleste mennesker nok den slags med serum som noget, folk i kitler og forskningsbriller forsøger at fremstille fra bunden eller via ekstrater fra planter, dyr med videre, som man bygger videre på, eller som man skal udtage for at isolere og bruge i mennesker.

Det bedste resultat er faktisk, hvis vi mennesker ikke opdager, at vi har behovet, og skulle det ske, så har vi det allerede parat.

Det farlige er jo netop, hvis vi ikke er klar med et serum i tide, så man føler, man skal haste det igennem.

Her bliver det lige som en fodbolddommer: Ser man ham ikke, så har han klaret sit job virkelig godt!