lydbøger

Lyt til dine favoritbøger med digitale lydbøger

Lyt til dine favoritbøger med digitale lydbøger

Når man bliver ældre, vil synet have en tendens til at svigte. Dette oplevelser de fleste mennesker før eller siden. Og selv om de værste skavanker kan korrigeres med særlige briller, kan man ikke forhindre en vis udtrætning – i særdeleshed når det gælder læsning.

Få læseglæden igen med digitale lydbøger

Er du blandt dem, som altid har fundet stor glæde og tilfredsstillelse ved at læse, oplever du sikkert også stor fortvivlelse, når evnen til at fordybe sig i en god bog i timevis går tabt. Flere ældre beretter, at de dårligt kan læse i mere end højst ti minutter ad gangen førend de bliver trætte i øjnene eller måske endda får hovedpine. Dette kan være voldsomt generende, da læse oplevelsen derved bliver yderst fragmenteret. Og til sidst holder man måske helt op med at læse, i takt med at synet bliver værre.

Det er faktisk rigtig synd – og slet ikke nødvendigt. Med moderne lydbøger, som forefindes digitalt, er det nemlig muligt at bevare læse evnen. Læsningen foregår blot ad auditiv frem for visuel vej – altså gennem ørerne i stedet for via øjnene.

Man skal selvfølgelig påregne en vis tilvænnings periode, lige som det er nødvendigt at optræne sin koncentrations evne og dermed omstille sig til lydbøgernes univers. Men når først man har vænnet sig til lydbøger, kan man sagtens få en lige så righoldig læseoplevelse, som man tidligere har kunnet med papirbøger.

Find dine lydbøger online hos Politikenbooks

Før i tiden var lydbøger ikke tilgængelige for alle – kun for blinde, og på analoge medier så som kassettebånd. Nu om stunder kan du dog få lydbøger i digital form, mangfoldiggjort via internettet. Det eneste, du behøver, er et abonnement på lydbogs tjenesten Politikenbooks, og så selvfølgelig en smartphone og et par gode hovedtelefoner.

Læs mere om lydbøger online på politikenbooks.dk