forloren hare

Lækker forloren hare

Lækker forloren hare

editorial

Har du lyst til forloren hare? Måske er det længe siden, du har fået det, eller du har aldrig smagt det? Du kan evt. introducere dine børn for forloren hare, da mange børn kan lide hakket kød på denne måde. Servér med kartofler, ribsgelé og brun sovs og med den gode smag fra kød og bacon vil børnene elske det. Det er nok ikke en typisk gæste-ret, men med gæster på en hverdag vil du nok kunne overraske dem positivt med denne ret, som de fleste ikke får så tit. 

Ingredienser:

250 gram svinekød, hakket ca. 10% fedt
250 gram oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 dl. rasp
0,5 dl. piskefløde
2 æg
Salt
Peber
50 gram spæk, røget
100 gram bacon i skiver

Endvidere:

4 dl. sødmælk
Kulør

Sovs:

1,5 spsk. hvedemel
1 dl. sødmælk
Ribsgele
evt. piskefløde

Opskrift:

Rør det hakkede kød med spæk i små tern, rasp, æg og fløde. Farsen skal være ret fast. Smag til med salt og peber. 

Form farsen som en tyk kort pølse og læg den i et ovnfast fad eller bradepande. Læg baconskiver omkring “haren”.

Sæt fadet i en meget varm ovn, 250 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter, eller til “haren” er begyndt at tage farve.

Kom lidt kulør i mælken og hæld den i fadet. Lad “haren” stege færdig ved jævn varme, 170 grader C. alm. ovn i en halv time. Dryp jævnlig med mælk fra fadet.

Sovs:
Hæld væden fra “haren” og lad den koge op i en gryde. Rør en jævning af hvedemel og mælk og rør det heri, til det har en passende konsistens og lad det koge et par minutter, tilsæt lidt ribsgele eller anden gele og måske lidt fløde for at gøre den “blød”.

Tips:

I stedet for at bruge rent svinekød OG oksekød kan en bakke hakket kalv/flæsk fint bruges.

På dk-kogebogen.dk kan du se billeder af processen med at lave forloren hare.