fotograf

Hvad kan en fotograf egentlig, som du ikke kan?

Hvad kan en fotograf egentlig, som du ikke kan?

Alle mennesker går jo efterhånden rundt med deres eget kamera i lommen i form af deres smartphone, der har indbygget kamera. Selv en tablet har jo kamera i sig.

Optikken og teknikken i de moderne kamera-telefoner har også nået en standard, så de efterhånden kan hamle op med de moderne fotografiapparater – plus minus udgaven af disse kameraer – modsat de første generationer af kameratelefoner.

Det medfører også, at der er kameraer til stede næsten alle vegne til at fange alle situationer på billeder, hvilket fotograferne før i tiden havde monopol på.

Så hvad skal vi egentlig med fotografer nu om dage, når praktisk talt de fleste mennesker kan tage billeder og dele dem?

Faktisk ikke så lidt endda, når vi lige udstrækker nogle pointer for dig, hvorfor fotografer stadig er nødvendige i vore dages verden – også når det ikke gælder brændpunkter langt ude i verden som pressefotografer.

For det første har gode fotografer taget en uddannelse i alt fra, hvordan men bedst beskærer billeder ude i feltet, har lys og skygger ind mente, retter fokus og meget, meget mere.

Det er faktisk slet ikke så let at tage billeder, og siden man kan tage billeder af alt fra mennesker, dyr, landskaber og praktisk talt alt, hvad der findes i verden, er det også en evne i sig selv at kunne fungere sammen med alle motiver.

Den rette fotograf har man tillid til, som man tør ‘blotte’ sig for, så kameraet kan fange det ærlige motiv – og den slags kræver tålmodighed.

Desuden er der en grund til, at godt fotoudstyr er dyrt. Det kan stadig tage langt bedre billeder, end kameraer på mobiler kan. Det kræver også sin fotograf at kunne vide, hvilket udstyr der passer til forskellige situationer.

Og så er der også redigeringsprogrammerne, som man skal efterbehandle billederne med, hvis de skal blive rigtig gode. De er også dyre og kræver sin fotograf at kunne lave godt.

Leder du for resten efter en god fotograf i København, som kan alt det, vi lige har beskrevet, så skal du følge det link, vi lige har indsat.