Misbrugscenter

Slip ud af pillemisbruget med et ophold på et misbrugscenter

Slip ud af pillemisbruget med et ophold på et misbrugscenter

Er du forfalden til at snuppe en smertestillende pille, når du ikke kan slappe af eller falde i søvn om aftenen? Oplever du, at mængden af piller, som skal til for at fjerne uro og rastløshed, vokser støt – og er du bekymret over hvad der vil ske, hvis du ikke har adgang til de stærke piller på daglig basis? Så er der meget, der kunne tyde på, at du er på vej ud i et decideret pillemisbrug.

Hvad er et pillemisbrug?

Et misbrug af receptpligtig medicin er, i lighed med andre former for misbrug, et forbrug af et bestemt stof, som har udviklet sig til et overforbrug, og efterfølgende er kommet ud af kontrol. Afhængighed af læge ordineret medicin opstår som regel, fordi man på et tidspunkt i forbindelse med eksempelvis et traume eller en operation, som medførte smerter, har fået udskrevet smertestillende medicin.

Mange læger ordinerer morfin eller, som erstatning for dette, et af de såkaldte opioid præparater. Opioider er særligt vanedannende på samme måde som morfin, idet de emulerer opiatets virkning. Dette betyder at de, foruden den smerte dæmpende virkning, også har den side effekt, at man opnår en behagelig og nærmest euforiserende rus. Derfor er der mange, som benytter opioider rekreativt – det vil sige, som rusmiddel – og dermed opstår afhængigheden.

En afhængighed af receptpligtig medicin kræver ligesom andre typer afhængighed professionel behandling. Du bør aldrig selv kaste dig ud i en afvænning af receptpligtig medicin, da det kan medføre abstinens lignende symptomer og svære depressive tilstande.

Hvordan kommer jeg ud af afhængigheden?

Har du erkendt, at du har et problem i forhold til dit forbrug af smertestillende medicin, bør du opsøge et misbrugscenter. Et sådant finder du i Behandlingscenter Stien, som altid står parat til at hjælpe misbrugere med et effektivt afvænnings forløb. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk